Gyermek horgásztábor II. turnus július 20 – július 24

Gyermek horgásztábor II. turnus július 20 – július 24

LISHE Gyermek Horgásztábor 2021- Sun City Szabadidőközpont, Július II.turnus – 1. nap.

Képek a Képgaléria menüpont alatt!

Elkezdtük az idei táborozások második hetét. A 25 fős „csipet-csapat” élvezheti a horgászatot és kikapcsolódást. Nagy örömünkre hét kislány is van a kis pecások között. A múlt heti hőség alább hagyott, így kellemes ámde szeles időnk volt. Szokás szerint a „svédasztalos” finom reggeli és közös tábor kialakítást követően a gyermekek a horgászattal kapcsolatos alapvető ismeretekkel gazdagodtak. Átbeszéltük a kulturált horgászat lényegét, a természet és a horgászat szeretetét. Megtanulták az alapvető úszós horgászkészség elkészítését. Minden gyermek saját pecabotot kapott – 4 m-es spicc bot -, amit egy kis segítséggel, de kellő ügyességgel szereltek fel. A kész szerelékek besúlyozását követően indult is a halak kergetése. Rövidesen horogvégre kerültek a törpeharcsák, naphalak és néhány keszeg féle is. Menetközben megismerték a horog kiszedés bonyolult folyamatát, főleg ami a törpeharcsákat illeti. A szeles időnek is köszönhetően sok szerelék gubancolódás is volt, de megoldottuk. Az elméleti kérdések megbeszélését követően már horgászkészséggel kapcsolatos fogalmak is rögzültek. Spiccbot, hárompontos úszó, sörétólom, „hurok kötés”, létra…stb. már nem ismeretlen. Szinte mindenkinek volt egy-egy fogása. Már a csonti sem volt ismeretlen, hiszen az apróbb halakat ezzel a csalival sikerült megfogni. Ebéd után tovább horgásztak a gyerekek. Kikapcsolódásként egy kis pancsika lányoknak, fiúknak – persze nem volt kötelező, de mindenki örömmel csúszott-mászott a strandon.  Aki inkább horgászott az akár a saját szerelékét is használhatta! Apróbb halak jöttek, de ez így szokott kezdődni. Azért sikerült egy nagyobbacska pontyot is fogni Robi bácsi bevetett készségével. Közös kiemelés, mérlegelést követően persze visszakerült éltető elemébe! Felüdülésként uzsonnára hűsítő jégkrém….. Holnap folytatjuk!

LISHE Gyermek Horgásztábor 2021- Sun City Szabadidőközpont, Július II.turnus – 2. nap

A mai napon először átbeszéltük a vizsga anyagát: milyen feltételekkel lehet horgászni, hogy kell vezetni a fogási naplót, mi is az a fajlagos tilalmi idő. Szó volt persze fontos technikai dolgokról is: hogyan mérjük a halak hosszát, hány bottal lehet horgászni, mi van ha nem tudjuk megállapítani a hal fajtáját…stb. Megbeszéltük még a hüllők, kétéltűek, madarak természetvédelmi fontosságát is. Átbeszéltük még a fogási napló vezetésének jelentőségét is. Megismerkedtünk az etetőanyag előkészítésével, fontosságával. Először a kézi keverést és az anyag átrostálását, majd a gyorsabb gépi etetőanyag megkeverést ismertük meg. Folytattuk az „úszós szerelékek” javítását. A kellemes hűvösebb időt kihasználva főképp horgásztunk. Persze már szó esett az egyéb horgászmódszerekről is. A szeles időben a fogások inkább keszegfélékből álltak. Szinte mindenki büszkélkedett a sütnivaló hal fogásával, hiszen a tógazda megkért minket, hogy vendégei számra minél többet fogjunk – bizony ezekből sülthal lesz. Az ebédet követően a szokásos fürdőzés vette kezdetét csúzdázás és homok partival színesítve.  De a horgászni vágyók sem unatkoztak. Sikerült közös erővel egy 4.2 kg-os pontyot is fogni. Ebből pedig halászlé fog készülni (vagy már el is készült). Délutánra a „kifáradt” csapatnak jól esett a lekváros fánk. Még egy kis peca mára, majd a szerelékek rendben rakása, elpakolás volt a program.

 

LISHE Gyermek Horgásztábor 2021- Sun City Szabadidőközpont, Július II.turnus – 3. nap

No kérem! Elérkeztünk a harmadik naphoz. Szokásos reggeli, mellette átbeszélés a tegnap történtekről. A kellemes délelőtti időben először Robi bácsi kivetítőn ismertette főbb halainkat. Remélem a képek és a hozzáfűzött ismeretek rögzülnek, hiszen az esetleges vizsgán bizony ilyen hal felismerési képek is lesznek. Úgy döntöttünk, a remek horgászidő azonnali pecázásra ad lehetőséget. Írány a vízpart! Ma azért már kevesebb gubanc adódott, inkább a halfogás volt jellemző, főleg keszegfélék jelentkeztek. A fenekezést választó fiúk reménykedtek egy nagyobb fogásban. Akinek volt kedve felült a felállított horgászládára és onnan horgászott kényelmesebben, pontosabban. Az ebédet követően a remek strandidőt kihasználva strandolás, labdázás, homokbohóckodás. Ebéd után beérett a termés. Egy szép bő kétkilós pontyok fogtak ki szépen a srácok. Akadt kisebb ponty is, valamint termetesebb kárász is. Uzsonna után még néhány bedobás, majd pakolás és készülődés a holnapi „edzésre”. Holnap a szombati versenypályát látogatjuk meg.

LISHE Gyermek Horgásztábor 2021- Sun City Szabadidőközpont, Július II.turnus – 4. nap

„Bundáskenyeres” jó reggelt! Ezt követően a horgászkészségek karbantartása következett! Összeszedtük a szükséges kellékeket és indulás a szombati verseny helyszínére. Mindenki megkapta az etetőanyag és csali adagot. A vízpart megismerését követően már be is indult a halfogás. Tenyeres kárászok zöme volt a felhozatal. Persze egy kisebb koi-poty is jött. Vélhetően szombaton is ezekre kell felkészülni. Nem kis meglepetésre törpeharcsa sehol. Rengeteg leakadás, fennakadás színezte a horgászatot, mivel itt már fákkal szegélyezett a vízpart. De a horgászat már csak ilyen. Ha szükség úgy hozta minden pecabot újraszerelésre került. A pihentető ebédet követően a jól megszokott és várt fürdőzés a strandon. Az uzsonna „csokis palkó” és lekváros palacsinta. A nap további részében a holnapi versenyre készítettük elő a horgász felszerelést, de ment tovább az önfeledt horgászat. Úgy kellett a horgászbotokat előkészíteni, hogy már szombaton ezzel kezdődik a megmérettetés. Azért a fiúk csak kifogtak egy szép termetes pontyot.  Vélhetően az időjárás kegyes lesz hozzánk és nyugodtan lezajlik a „családi” peca. Reggel találkozunk a versenypályán!

LISHE Gyermek Horgásztábor 2021- Sun City Szabadidőközpont, Július II.turnus – 5. nap

Csodálatos napsugaras nap várt reánk! Egy nagyon jó hangulatú tábori hét megkoronázását a mai horgászverseny teszi teljessé. A versenyismertetést és sorsolást követően izgatottan várták a gyerkőcök a dudaszót – megkezdődött verseny. Mindenki azonos feltételekkel indult. Spiccbotos horgászat – tábori saját készítésű szerelékkel, egyforma mennyiségű etetőanyag és csali volt az alapja a versenynek. A fogásokat darabszámra mértük. A hal megfogását követően a versenybírók jegyezték a fogást. A szülők segíthették a gyermekeket, de csak technikai segítséget nyújthattak, a halfogás és etetés a pecás feladata volt. A két órás versenyt követően következett az eredmény hirdetés a táborközpontban. Minden kisgyermeket éremmel jutalmaztunk. A legtöbb halat – szám szerint 89 db-ot Nagy Gábor fogta, így ő lett az aranyérmes. Az ezüstérmet 87 db halfogással egyik ügyes kislányunk, Barta Szilvia vihette el, míg 80 db hallal Krizsán István lett a harmadik. A legnagyobb hal fogásával Szabó Mózes büszkélkedhetett – 150 gramm. A kupák mellé a dobogósok apró kis ajándékokat is átvehettek. Összesen a gyermekek 852 db halacskát fogtak, ami igen jelentős mennyiség röpke 2 óra alatt. Ismételten külön köszönet illeti „Dugót – Draskovits Ernőt”, aki a négy turnus horgásztábor élőanyag ellátását önzetlenül biztosítja! Az eredmény hirdetést követően közös gyermek-szülő „pizzázás”-sal zártuk a tábort. A közös fotózást követően a résztvevők tovább élvezhették a helyszínt biztosító szabadidő park adottságait. Köszönjük gyerekek ezt a szép hetet! Reméljük jövőre is találkozunk!